Prica iz nedodjije

Standard

Jutros stizu sve samo SMS puni viceva. Dragim mojim kolegama ne pada na pamet da mi pomognu i posalji mesto i vreme dogadjaja  koje bi bilo dobro posetiti, a od toga zivim , vec smeskove od jutros!

Svakom od njih sam poslala po test inteligencije. Bio je to moj protest i odgovor na njihovo ponasanje.

Relja se javio prvi. Glavni urednik, na poziciji da se ne salis, zato ga i vredja ovaj postupak sa merenjem pameti. Aleksa se nasao da javi drugi SMS. Svidelo mu se da proveri da li mu je inteligencija zastarela. Medjutim po njemu se ne moze meriti svet. On je jedna dobra , saljiva dusa. Kosta je izricito naglasio da ne dolazim u redakciju nikako. Viktor kaze da mi nismo toliko prisni da mu ja dodeljujem odlikovanje za pamet. Biljana je napisala da se pita koliko sam pri zdravoj pameti i napravim toliko veliki ispad, svi su na mene besni. Maja pise kratko i jasno:”Sto ne cutis,sto ne cutis, zasto protestvujes. Danas pa sutra ,pa svaki dan, oni meni salju po vic ujutro! Ah! Nisam vickasta. Nisam ni raspolozena. Stize SMS poruka. Nova,mislim ja ,opet oni i vic. Pogledam. Neko nepoznat.   Pise da se ne pravim pametna. Pita zasto sam besna! zasto ne cutim kao ostali. Salje mi potom poruke svakuh deset minuta . Ne mozes ih zaustaviti. Setim se da je problem resiv. Islkljucicu telefon. Resice se na taj nacin problem. Nisam zavrsila misao do kraja, a vec se javlja  Relja , protestvuje sto ga  ponovo uznemiravam. Poricem. Nisam zvala.Biljana zove i kaze da nema smisla da joj saljem poruke svakih deset minuta, nije ona nista zgresila da mi postane zrtva od jutros. Aleksa, dobricina se zali na isti postupak. Objasnjavam da porukica nije moja, doslo je do opste  pometnje,neko je je procitao moje SMS i igra neku prepredenu igru. Nece mi poverovati. Reci ce sigurno da ja mislim da su oni mala deca, da hocu da ih vrtim oko malog prsta, a to nece dozvoliti. Kazacu  im da mislim da postoje neke sile koje nisu ovozemaljske , te se neka ustremila na moj telefonic. Sta ti pada na pamet grozi se Biljana, kupi novi telefon i sve ce biti kao sto treba.Maja po svom tvrdi da sam sve osmislila da bih bila u centru paznje.

Kupila sam telefon, nazovem ga Rozalija po mojoj drugarici koja je stvarno grofica. Dva puta me vodila kod njene mame da mi njena mama potvrdi kako su oni grofovska porodica i da Rozi ne izmislja neke pricam ti price. Zahvalila sam joj pristojno, grofovi ipak postoje, samo nisu cesto u upotrebi, a i  ne postoji neko radno mesto gde je uslov da bi morao sedeti grof. Mislim u ovo vreme , ko zna koja druga vremena mogu doci. Stari telefonic prozvan Boza  potpuno sam iskljucila. Mislim , bistar kao boza, znaci nije potpuno pametnjakovic, sklonicu ga i svet telefoniranja ce se stabilizovati.NISU HTELI DA SE ANGAZUJU VISE OKO TIH PO NJIMA, NEPOTREBNIH DOZIVLJAJA, KOJE IM PRIREDJUJEM  I KOJE MOGU DA OSTAVIM SNOVIMA I DA IH RESAVAM U SNU, A NE NJIH DA ZAMARAM. ZATO SAM IH ISPRICALA VAMA. POMISLIM ,VAMA SU SE SLICNE STVARI DESAVALE,RAZUMECETE ME.

Da li vi mislite da u tom slanju SMS postoji neka cudna  zlomisao. Novi telefon ne prestaje da zvoni.U slucaju da ga iskljucim imacu potpunu nezavisnost, salim se, necu moci da pricam sa prijateljima,kolegama, rodjacima,drustvom iz ulice.Verovatno je ovo pokvarenom telefonisti cilj da me navede na tanak led. Odlucila sam. Pusticu ga da telefonira,nekad cu odslusati sta prica ili procitatiSMS poruku da znam sta mi neprijatelj misli; cutacu i trpeti kao sto preporucuje Maja. Nisam od onih koji lako posustaju , ali ova blesa ispod nebesa mora na neki zaobilazan nacin da se sputa.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s