ANSAMBL METROPOLITANS U BEOGRADU

Standard

KOlarcev podijum kamerne muzike priredio je 21 februara 2016,u nedelju prpodnevni koncert,koji je bio izuzetno posecen.

Ansambl Metropolitans je oktet koji  pleni virtuozitetom i senzibilitetom.  Poletna strast prema muzici ucinila je da je njihov muzicki pravac kompilacija razlicitih muzickih dela koji su imali uticaja na operetu i  valcer.

Ansambl  Metropolitans  saradjuje sa clanovima  Becke  filharmonije i poznatim vokalnim solistima iz  Austrije,Nemacke,Rumunije. Clanovi ansambla su  Jon Skripkaru, prva violina; KirilMaksimov, druga violina; Tamara Marinkovic, viola; Konstantin Zelenin , violoncelo; Marius Gusman, kontrabas; KatrinFezel, klarinet; Tunde Jakab, flauta ; Adrian Gaspar, klavir.

Koncert je uvelicala i solistkinja mecosopran maestra Laura Magdalena Skripkaru prvakinja nacionalne Opere Jasija u Rumuniji. Muzicko obrazovanje je pocela kao  ucenica  violoncelo interpretacije,ali je kasnije otkrila svoju ljubav ka vokalnom izrazavanju. Magistra je muzickih umetnosti.  Znacajna je njena saradnja sa ViorikomKortez u Nacionalnoj operi Pariza i mnogobrojnim svetskim umetnicima. Dobitnica je nagrade na Medjunarodnom takmicenju Betoven 2008. Nastupala je na prestiznim takmicenjima u Portugaliji,Austriji i Rumuniji. Povelju za umetnicki rad dodelila joj je Opera u Jasiju.

Program koji smo sa uzivanjem pratili je sastavljen od kompozicija, I.Ivanovic: Valcer –

Dunavski valovi;  Manikusi G.-Tastin galop;  E.Elgar: Ljubavni pozdrav op.12;  F.Lehar: Pesma i cardas iz operete-Ciganska ljubav.  A.Gaspar:Ballade of Desire&When something special ends;  G. Mankusi -Noci u Bukurestu;  Z.Bulanz:Serenada -Avant de mourir,aranzman  G.CHrysanthi;  G.Mankusi: Polka Runningn sushi. G.Diniku:Hora spiccatto,arazman A.Gaspar; A.Pjacola: Yo soi Maria. Dz. Bok: Violinista na krovu aranzman G.Chrysanthi.

za RADIO Bac on line internet

emisijA  NEBO I MUZIKA

U OKVIRU VESTI IZ OBLASTI UMETNOSTI

OLIVERA KOVACEVIC JANKOVIC

NOVINAR

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s