Ruzicino liker Bajka StYle

Standard

Leto je u nase krajeve donelo najlepse ruze,uzgajane ili manje,divlje. Liker bi bio uspesniji od divljih ruza koje nisu prskane i koje mozete naci na nekim livadama i sumarcima.

Potrebno vam je puno volje, zamisao, vec izmastan ukus likera ruze unapred i skupicete svu volju za spravljanje ovog divnog,a i lekovitog napitka.

Velika tegla sirokog grla je najbolja za sakupljanje latica ,sto vise mirisnih latica,to ce ukus biti lepsi.150.grama latica,700r secera.200grama vode i  lozovaca ili alkohol jestivi koji se kupuje u supermarketu 500grama. Potrebno je poklopiti,ostaviti na suncu najmanje 30 dana. Zatim procediti i napuniti u flase koje su sterilisaneili najbolje pasterizovane na 70 do 80 stepeni.  Pripremite ukrasnu kristalnu ili od nekog umetnickog stakla izradjenu providnu bocu sa lepsim ukrasnim poklopcem. To ce biti vas proizvod za uzivanje!

Slstko od ruza,zele od ruza i rakija od ruza kao i liker i imacete lepu Zbirku luksuznih proizvoda nasih baka za svecanije prilike i primanja. Napomena….servirajte samo prijateljima,neprijateljima ne!!!

Tagovi..LIKER OD RUZE,RAKIJA OD RUZE,SULC OD RUZE ,ZELE OD RUZE, SLATKO OD RUZE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s